EN SVENSK LÄSKKLASSIKER SEDAN 1953.

FRÅGOR & SVAR

KOMMER CUBA COLA FRÅN SVERIGE?

Ja, varumärket registrerades 1952 och lanserades 1953 som den absolut första colan i Sverige. Varumärket har funnits på den svenska marknaden sedan dess. Jättelänge, alltså. Längre än alla våra colakonkurrenter.

VARFÖR LANSERAR NI EN SOCKERFRI CUBA COLA?

Ser man till utvecklingen inom läskkategorin de senaste åren har sockerfri läsk ökat kraftigt. Vi vill helt enkelt erbjuda svenskar som föredrar sockerfri läsk möjligheten att njuta av uppdaterade, fantastiska Cuba Cola!

VARFÖR HAR NI GJORT OM DESIGNEN?

Vi har grävt i arkiven och inspirerats av originaldesignen från när varumärket registrerades hos Patent & registreringsverket 1952. Så vi har framförallt gått tillbaka till ursprunget och försökt hitta en charmig och extremt vacker design.

KAN JAG HITTA MIN CUBA COLA I MIN
FAVORIT-BUTIK?

Vi hoppas det! Vår målsättning är att det ska bli lättare att få tag på Cuba Cola i framtiden. Från och med vecka 16 kommer vi att börja distribuera till våra kunder. Målet är att Cuba Cola finns överallt. Snart.

KOMMER JAG KUNNA KÖPA CUBA COLA I MIN FAVORITFÖRPACKNING?

Cuba Cola Original och Zero kommer att finnas i 33 cl bruk, 50 cl PET samt 33cl glasflaska (endast Cuba Cola Zero). Är efterfrågan stor, vilket vi förutsätter med en så pass god läsk, kan fler förpackningar komma i framtiden.

HAR VARUMÄRKET NÅGON KOPPLING TILL KUBA?

Nej, inte mer än till namnet. Man ville helt enkelt ge varumärket en exotisk och internationell känsla. Det kändes trist med svensk cola, trots att den alltså är svensk. Borås Cola låter t ex lite mindre spännande än Cuba Cola!

KOMMER DET BLI NÅGON SMAKSKILLNAD NU NÄR NI TAR ÖVER?

Cuba Cola kommer att tillverkas på Spendrups bryggeri i Grängesberg. Vi har reviderat originalreceptet och uppdaterat smakprofilen. Utöver originalet kommer även Cuba Cola Zero att lanseras, dvs en sockerfri version baserad på samma recept. Så det är smakskillnad. Nu är den extremt god (tycker vi).

VARFÖR HAR NI GJORT OM RECEPTET?

Vi har under en lång tid gjort flera smakattester av produkten och rådfrågat konsumenter. För att ge Cuba Cola de bästa förutsättningar för en så lyckad re-lansering som möjligt vill vi möta konsumenters preferens vad gäller smak och har därför gjort en del justeringar på originalreceptet. Nu är Cuba Cola helt otrolig (tycker vi).

VAR KAN JAG KÖPA CUBA COLA ZERO PÅ GLASFLASKA?

Vi har fått förtroendet att lansera Cuba Cola Zero på bland annat Espresso House vilket vi tycker är jättekul. Där kommer man till en början kunna finna Cuba Cola Zero (ej original) på vår vackra glasflaska.

ÄR CUBA COLA GLUTENFRI?

Japp!

HAR DET INGET MED VÄNSTERPOLITIK ATT GÖRA?

Nej, varumärket har inga kopplingar till politik oavsett läger. Däremot sägs det att många trodde att varumärket hade vänstersympatier under 70-talet med tanke på landet Kuba och dess politik.

VARFÖR FINNS INTE CUBA COLA PÅ 150 CL PET?

I dagsläget har vi inte ett större format, men är efterfrågan stor kan fler förpackningar komma att lanseras i framtiden. Det kan också vara svårt att hantera så pass mycket Cuba Cola på en gång. Den är ju så otroligt god! Tycker vi.

HUR MYCKET SOCKER ÄR DET I CUBA COLA JÄMFÖRT MED ANNAN LÄSKEDRYCK?

Cuba Cola ligger, sett till socker- och koffeininnehåll, i linje med ledande varumärken i kategorin.

KAN DIABETIKER KONSUMERA CUBA COLA?

Cuba Cola Orginal innehåller socker och bör inte konsumeras av diabetiker. Cuba Cola Zero innehåller mindre än 0,5 g / 100 ml och bör kunna konsumeras av diabetiker, men rådgör med din läkare.

KAN VEGANER DRICKA CUBA COLA?

Japp! Cuba Cola innehåller inga animaliska ingredienser och de naturliga aromerna kommer från växtriket.

EN SVENSK LÄSKKLASSIKER SEDAN 1953.

KONTAKT

VÅRA POLICYS

KAKOR

SPENDRUPS