EN SVENSK LÄSKKLASSIKER SEDAN 1953.

FRÅGOR & SVAR

KOMMER CUBA COLA FRÅN SVERIGE?

Ja, varumärket registrerades 1952 och lanserades 1953 som den absolut första colan i Sverige. Varumärket har funnits på den svenska marknaden sedan dess. Jättelänge, alltså. Längre än alla våra colakonkurrenter.

VARFÖR LANSERAR NI EN SOCKERFRI CUBA COLA?

Ser man till utvecklingen inom läskkategorin de senaste åren har sockerfri läsk ökat kraftigt. Vi vill helt enkelt erbjuda svenskar som föredrar sockerfri läsk möjligheten att njuta av uppdaterade, fantastiska Cuba Cola!

VARFÖR HAR NI GJORT OM DESIGNEN?

Vi har grävt i arkiven och inspirerats av originaldesignen från när varumärket registrerades hos Patent & registreringsverket 1952. Så vi har framförallt gått tillbaka till ursprunget och försökt hitta en charmig och extremt vacker design.

ÄR CUBA COLA GLUTENFRI?

Japp!

HAR VARUMÄRKET NÅGON KOPPLING TILL KUBA?

Nej, inte mer än till namnet. Man ville helt enkelt ge varumärket en exotisk och internationell känsla. Det kändes trist med svensk cola, trots att den alltså är svensk. Borås Cola låter t ex lite mindre spännande än Cuba Cola!

KOMMER DET BLI NÅGON SMAKSKILLNAD NU NÄR NI TAR ÖVER?

Cuba Cola kommer att tillverkas på Spendrups bryggeri i Grängesberg. Vi har reviderat originalreceptet och uppdaterat smakprofilen. Utöver originalet kommer även Cuba Cola Zero att lanseras, dvs en sockerfri version baserad på samma recept. Så det är smakskillnad. Nu är den extremt god (tycker vi).

VARFÖR HAR NI GJORT OM RECEPTET?

Vi har under en lång tid gjort flera smakattester av produkten och rådfrågat konsumenter. För att ge Cuba Cola de bästa förutsättningar för en så lyckad re-lansering som möjligt vill vi möta konsumenters preferens vad gäller smak och har därför gjort en del justeringar på originalreceptet. Nu är Cuba Cola helt otrolig (tycker vi).

HAR DET INGET MED VÄNSTERPOLITIK ATT GÖRA?

Nej, varumärket har inga kopplingar till politik oavsett läger. Däremot sägs det att många trodde att varumärket hade vänstersympatier under 70-talet med tanke på landet Kuba och dess politik.

HUR MYCKET SOCKER ÄR DET I CUBA COLA JÄMFÖRT MED ANNAN LÄSKEDRYCK?

Cuba Cola ligger, sett till socker- och koffeininnehåll, i linje med ledande varumärken i kategorin.

KAN DIABETIKER KONSUMERA CUBA COLA?

Cuba Cola Orginal innehåller socker och bör inte konsumeras av diabetiker. Cuba Cola Zero innehåller mindre än 0,5 g / 100 ml och bör kunna konsumeras av diabetiker, men rådgör med din läkare.

KAN VEGANER DRICKA CUBA COLA?

Japp! Cuba Cola innehåller inga animaliska ingredienser och de naturliga aromerna kommer från växtriket.

EN SVENSK LÄSKKLASSIKER SEDAN 1953.

KONTAKT

VÅRA POLICYS

KAKOR

SPENDRUPS